Hoe werken wij?

Bij BrightOrange werken we met kleine teams, waardoor we ons volledig op u en uw onderneming kunnen richten. In het hele proces heeft u te maken met hetzelfde dealteam van twee of drie medewerkers. Uniek aan BrightOrange is dat er ook altijd een partner betrokken is bij uw proces. Benieuwd hoe zo’n proces eruit ziet? Hieronder hebben we de 5 stappen voor u op een rij gezet. Zo kunt u kijken of onze persoonlijke aanpak bij u past.

1 Eerste contact

Voordat we u in het echt ontmoeten, hebben we alvast even telefonisch contact. Zo kunnen we een beeld schetsen van uw situatie en kunnen we kijken hoe we u het beste kunnen helpen. Vervolgens nodigen we u graag uit voor een introductiegesprek. Bij u op locatie of bij een van onze kantoren in Amsterdam, Utrecht of Zwolle.

2 Introductiegesprek

Een bedrijfsovername, bedrijfswaardering of mediationproces duurt vaak meerdere maanden. In deze maanden werken we nauw met elkaar samen. Daarom vinden we een wederzijdse klik heel belangrijk. Het introductiegesprek voert u gelijk met de consultant(s) en partner waar u de rest van het traject mee gaat samenwerken. We luisteren goed naar uw situatie en wensen en vertellen meer over ons en onze werkwijze. Hebben we een match? Dan maken we voor u een offerte en een plan van aanpak.

3 Offerte en PVA

Op basis van het introductiegesprek maken we op maat gemaakte offerte. Hierin beschrijven we niet alleen wat we voor u gaan doen, maar ook hoe we dat gaan doen. Zo heeft u een duidelijk beeld van het proces en wat erbij komt kijken. Ook sturen wij een informatieverzoek, met daarin de informatie en documenten die we van u nodig hebben om de opdracht uit te voeren. Bent u akkoord met de offerte en het plan van aanpak? Dan gaan we voor u aan de slag. Omdat we met kleine teams werken, kunnen we vaak snel starten en heeft u geen lange wachttijd.

4 Uitvoering

In het hele proces heeft u te maken met dezelfde consultant(s) en partner. Wel zo persoonlijk! Zij staan elke dag voor u klaar en u kunt ze gemakkelijk bereiken. We zien het proces echt als een samenwerking, waarin we informatie uitwisselen en u ondersteunen met alle lastige taken. Dankzij ons grote netwerk kunnen we ook gemakkelijk schakelen met andere specialisten. Denk aan juristen, advocaten en fiscalisten. Regelmatig komen we bij elkaar om de voortgang van het proces te bespreken, maar ook om gewoon even bij te kletsen.

5 Langdurige relatie

Bij BrightOrange richten we ons op langdurige relaties. Ook na de opdracht staan we graag voor u klaar. Je komt terecht in het warme BrightOrange netwerk, waarvoor we regelmatig leuke dingen organiseren. Zo hebben we elk jaar een BrightOrange evenement voor onze relaties.

Met wie heeft u te maken?

Wij zijn benieuwd naar u. U ook naar ons? Op onderstaande slideshow maakt u alvast kennis met onze medewerkers.

Lees meer over ons
Hermen Dam

Hermen Dam

Consultant

Hermen Dam

Consultant

Lees meer
Peter Paul Buijsrogge

Peter Paul Buijsrogge

Partner

Peter Paul Buijsrogge

Partner

Lees meer
Stefan Koelewijn

Stefan Koelewijn

Consultant

Stefan Koelewijn

Consultant

Lees meer
Robin Heezen

Robin Heezen

Consultant

Robin Heezen

Consultant

Lees meer
Leen Van Hoogdalem

Leen van Hoogdalem

Partner

Leen van Hoogdalem

Partner

Lees meer
Roos Buijsrogge

Roos Buijsrogge

Marketeer

Roos Buijsrogge

Marketeer

Lees meer

Klanten over ons

10 ster
Betrouwbare, eerlijke en leergierige organisatie.

Hoogopgeleide professionals die hun vak verstaan. In het vakgebied van de corporate finance zijn ze beter dan de markt. Daarom schakelen we professionals van Bright Orange graag in om hun kennis over te dragen aan andere professionals. Als je als organisatie veel in je medewerkers investeert, dan duurt het niet lang of je maakt het verschil in de markt. Bright Orange weet dat als geen ander. Herman Derks MBA Directeur Personal&Corporate Finance Avans Hogeschool BV

Herman Derks, BREDA
10 ster
Een zeer deskundige begeleiding, als zeer prettig ervaren

Een top begeleiding van het begin tot het einde. Kennis van zaken en zeer goed bereikbaar.

Daniël, Oudewater
9 ster
Zeer professioneel en toch pragmatisch

Wij zijn zeer professioneel en succesvol geholpen ons bedrijf te verkopen.

ONNO Kors, Woudenberg
10 ster
Top begeleiding door Bright Orange bij de verkoop van mijn bedrijf

Ik kwam in contact met Leen en Stefan van Bright Orange omdat ik een waardebepaling van mijn bedrijf wilde. Ik vond het leuk dat ze Orange in hun bedrijfsnaam hadden, net als ik. Uiteraard waren de reviews ook prima. Echt concrete plannen om te verkopen had ik toen (nog) niet. Het voelde direct vertrouwd en ze namen de tijd om tot een waardebepaling te komen. Die waardebepaling liep echter, door allerlei verschillende rekenmethodes, nogal uiteen. Maar ik had een richting en bovendien had ik geen concrete plannen. Totdat letterlijk een dag later 1 van mijn 2 personeelsleden onverwachts haar baan op zegde. Toen heb ik besloten de verkoop door te zetten. In mijn eigen netwerk vond ik snel een gegadigde en Bright Orange had ook gegadigden in hun netwerk. Na diverse gesprekken ben ik uiteindelijk in zee gegaan met de kandidaat uit mijn eigen netwerk. En toen dacht ik letterlijk 'appeltje-eitje, ik wist niet dat het zo simpel was om een bedrijf te verkopen'. Ik had niet verder van de waarheid af kunnen zitten! Er komt ontzettend veel kijken bij de verkoop van je bedrijf. Nog even afgezien van het emotionele aspect. Je bedrijf wordt tot op de punt-komma doorgelicht en ondertussen moet alles gewoon doordraaien. Een aantal malen heb ik gedurende het verkoopproces op het punt gestaan om het af te breken, omdat ik er helemaal klaar mee was. Maar Stefan en Leen hebben steeds op de juiste manier en op het juiste moment ervoor gezorgd dat ik toch doorzette. Met gedegen kennis maar vooral ook met humor, wat heel belangrijk is in zo'n intensief proces. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Een speciaal compliment aan Stefan; een hele jonge man die me gedurende het hele proces begeleidde (het bleek bovendien zijn eerste zelfstandige transactie te zijn) en continue verraste met zijn kennis van zaken. Samen met Leen echt een topteam. Wil je je bedrijf verkopen? Laat je begeleiden door Bright Orange. Dan komt het goed.

Corina, Amsterdam
9 ster
Erg positief, kundige en eerlijk team!

BrightOrange heeft mij geholpen mijn bedrijf deels te verkopen, hun kennis en eerlijkheid hebben ervoor gezorgd dat het juiste bedrag tegen de juiste condities is onderhandeld. Voor de kopende en verkopende partij is dit een groot voordeel geweest omdat achteraf beide partijen met een goed gevoel terug kijken op de deal. Dit is mijn inziens het belangrijkste bij een gedeeltelijke verkoop. Ik beveel BrightOrange zeker aan.

Arthur Zwart, Soesterberg
10 ster
Verstand van zaken en informeel, professioneel contact

Peter Paul en Hermen hebben geholpen bij waarderingsvraagstukken bij een overname. Dit is uiterst goed verlopen.

F, Groningen
10 ster
TOP ADVIES

De heer Leen van Hoogdalem is mijn adviseur. voor diverse projecten gebruik gemaakt van zijn gedegen kennis en denkt mee. Dikke pluim

ANJA JESSURUN, Haarlem
10 ster
Zeer deskundige en professionele advisering, waarbij de klant echt centraal staat.

Een zeer positieve ervaring over het gehele recente verkoopproces en ook eerdere transacties in de afgelopen jaren, waarbij mede door een heldere en analytische uitleg van de adviseur het voor ons de te nemen stappen en keuzes gemakkelijker maakte. De kracht daarbij is vooral het bij elkaar brengen van verschillende belangen zonder het menselijke en sociale aspect uit het oog te verliezen.

Henk, Oosterhout
9 ster
Aan te bevelen

BrightOrange hebben we ingezet voor een aantal bedrijfswaarderingen en we zijn erg content met de samenwerking. Kundige analyses, prettige communicatie, objectief en veel gevoel voor onderlinge verhoudingen. We kunnen Peter Paul en zijn collega’s dan ook van harte aanbevelen binnen dit vakgebied.

J., Groenhart
8 ster
Zeer prettig om mee te werken

In de meerdere decennia dat we elkaar kennen zijn de deals en werkzaamheden altijd netjes / discreet en met een gezonde dosis humor opgepakt. De emotie -die vaak gepaard gaat in dergelijke trajecten- weten ze met een bijna zaligmakende rust, geduld en goed dialoog vlak te trekken en dit komt de communicatie ten goede. Respect!

Wim, Winsum