Hoe werken wij?

Bij BrightOrange werken we met kleine teams, waardoor we ons volledig op u en uw onderneming kunnen richten. In het hele proces heeft u te maken met hetzelfde dealteam van twee of drie medewerkers. Uniek aan BrightOrange is dat er ook altijd een partner betrokken is bij uw proces. Benieuwd hoe zo’n proces eruit ziet? Hieronder hebben we de 5 stappen voor u op een rij gezet. Zo kunt u kijken of onze persoonlijke aanpak bij u past.

1 Eerste contact

Voordat we u in het echt ontmoeten, hebben we alvast even telefonisch contact. Zo kunnen we een beeld schetsen van uw situatie en kunnen we kijken hoe we u het beste kunnen helpen. Vervolgens nodigen we u graag uit voor een introductiegesprek. Bij u op locatie of bij een van onze kantoren in Amsterdam, Utrecht of Zwolle.

2 Introductiegesprek

Een bedrijfsovername, bedrijfswaardering of mediationproces duurt vaak meerdere maanden. In deze maanden werken we nauw met elkaar samen. Daarom vinden we een wederzijdse klik heel belangrijk. Het introductiegesprek voert u gelijk met de consultant(s) en partner waar u de rest van het traject mee gaat samenwerken. We luisteren goed naar uw situatie en wensen en vertellen meer over ons en onze werkwijze. Hebben we een match? Dan maken we voor u een offerte en een plan van aanpak.

3 Offerte en PVA

Op basis van het introductiegesprek maken we op maat gemaakte offerte. Hierin beschrijven we niet alleen wat we voor u gaan doen, maar ook hoe we dat gaan doen. Zo heeft u een duidelijk beeld van het proces en wat erbij komt kijken. Ook sturen wij een informatieverzoek, met daarin de informatie en documenten die we van u nodig hebben om de opdracht uit te voeren. Bent u akkoord met de offerte en het plan van aanpak? Dan gaan we voor u aan de slag. Omdat we met kleine teams werken, kunnen we vaak snel starten en heeft u geen lange wachttijd.

4 Uitvoering

In het hele proces heeft u te maken met dezelfde consultant(s) en partner. Wel zo persoonlijk! Zij staan elke dag voor u klaar en u kunt ze gemakkelijk bereiken. We zien het proces echt als een samenwerking, waarin we informatie uitwisselen en u ondersteunen met alle lastige taken. Dankzij ons grote netwerk kunnen we ook gemakkelijk schakelen met andere specialisten. Denk aan juristen, advocaten en fiscalisten. Regelmatig komen we bij elkaar om de voortgang van het proces te bespreken, maar ook om gewoon even bij te kletsen.

5 Langdurige relatie

Bij BrightOrange richten we ons op langdurige relaties. Ook na de opdracht staan we graag voor u klaar. Je komt terecht in het warme BrightOrange netwerk, waarvoor we regelmatig leuke dingen organiseren. Zo hebben we elk jaar een BrightOrange evenement voor onze relaties.

Met wie heeft u te maken?

Wij zijn benieuwd naar u. U ook naar ons? Op onderstaande slideshow maakt u alvast kennis met onze medewerkers.

Lees meer over ons
Hermen Dam van BrightOrange

Hermen Dam

Consultant

Hermen Dam

Consultant

Lees meer
Roos Buijsrogge van BrightOrange

Roos Buijsrogge

Marketeer

Roos Buijsrogge

Marketeer

Lees meer
Peter Paul Buijsrogge van BrightOrange

Peter Paul Buijsrogge

Partner

Peter Paul Buijsrogge

Partner

Lees meer
Stefan Koelewijn

Stefan Koelewijn

Consultant

Stefan Koelewijn

Consultant

Lees meer
Leen Van Hoogdalem van BrightOrange

Leen van Hoogdalem

Partner

Leen van Hoogdalem

Partner

Lees meer
Robin Heezen van BrightOrange

Robin Heezen

Consultant

Robin Heezen

Consultant

Lees meer
Olivier Boontje

Olivier Boontje

Consultant

Olivier Boontje

Consultant

Lees meer

Klanten over ons

10 ster
Een zeer deskundige begeleiding, als zeer prettig ervaren

Een top begeleiding van het begin tot het einde. Kennis van zaken en zeer goed bereikbaar.

Daniël, Oudewater
10 ster
Uiterst prettige samenwerking!

Ik ken Peter Paul uit een eerder traject uit 2008, waarbij hij ons bijstond op het gebied van een waarderingsvraagstuk. Nu vonden wij, gezien de eerdere uitstekende ervaring, de weg terug naar Zwolle voor een mediationtraject. De ervaringen waren wederom zeer positief. Een traject kon je het eigenlijk niet noemen. Doordat Peter Paul de juiste (vaak ook kritische) vragen stelde en met een uitstekende analyse van de situatie kwam, konden we enorm snel tot de kern komen en waren we het binnen twee sessies helemaal eens. De uitkomst is er één die niet voor de hand lag, maar wel volledig door beide partijen gedragen wordt en bovendien nieuwe energie en kansen biedt. Wat mij betreft is Bright Orange dé go-to partij voor waarderingen en mediation op dit vlak.

Marnix, Amsterdam
10 ster
Deskundige en professionele begeleiding!

Ruim 10 jaar geleden zijn wij via één van onze adviseurs bij BrightOrange terechtgekomen. Peter Paul Buijsrogge heeft ons toen begeleid bij de uittreding van een medevennoot. Dit begeleidingsproces heeft binnen een dag tot een voor alle betrokkenen acceptabel resultaat geleid, waarna de uittreding kon plaatsvinden. Doordat we toen zo’n positieve ervaring hadden opgedaan met de deskundige en professionele begeleiding van Peter Paul, hebben we hem in het voorjaar van 2023 weer benaderd. We waren toen namelijk in contact gekomen met een partij die geïnteresseerd was in de overname van ons bedrijf. In de periode tussen de eerste contacten en de daadwerkelijke overdracht van ons bedrijf (in oktober van dit jaar) was Peter Paul een waardevolle participant in ons begeleidingsteam. Zijn deskundige bijdragen tijdens de overleggen en onderhandelingen en professionele advisering gedurende het traject hebben we zeer gewaardeerd. Daarnaast heeft Peter Paul een goed gevoel voor humor, wat zeker tijdens zo’n langdurig traject van toegevoegde waarde is. Kortom: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met BrightOrange en Peter Paul.

Daan, Dirksland
10 ster
Kwaliteit behoeft geen uitleg

In de bedrijfsliteratuur van BrightOrange staat: Sinds 2014 gaan wij tot het uiterste voor onze klanten. Van het eerste adviesgesprek tot en met de closing van de deal. Ik zou dit als waardering hebben kunnen schrijven. Dhr L van Hoogdalem, wij zeggen inmiddels Leen, heeft ons als bedrijf diverse keren bijgestaan bij een mogelijke aankoop als verkoop. Bij iedere bespreking was er gedegen onderbouwing. Bij iedere onduidelijkheid een heldere uitleg en bij elke moeilijke voortgang een eerlijke mening, een kalme stem in een soms roerige uitwisseling. Persoonlijk heb ik veel aan het advies van Leen gehad welke hij met veel geduld en humor gaf. Wij zijn tot de closing van de deal gekomen. Tot grote tevredenheid. Dank aan BrightOrange.

Ingrid, Heemstede
10 ster
objectief, professioneel, duidelijk

Een waardering door BrightOrange bevat het hele spectrum aan analyses waardoor er zekerheid wordt verkregen over een objectieve en vooral correcte waardering. De professionele aanpak blijkt uit het brede en daardoor ook verassende manier van waardeonderzoek. Niet eenzijdig maar meerdere invalshoeken worden beoordeeld. Ondanks de soms complexe materie zijn ze instaat dit helder en duidelijk uit te dragen zodat het voor iedereen begrijpelijk is. En prettige mensen om mee samen te werken.

Piet, Eindhoven
10 ster
Dealmaker, Praktisch, Deskundig

Het afgelopen jaar heb ik samen met Leen van Hoogdalem/BrightOrange vijf strategische transacties mogen begeleiden. Leen is financieel deskundig, scherp op de details en altijd bereikbaar. Door zijn heldere uitleg kunnen wij snel de dealvoorwaarden vertalen in de transactiedocumentatie. Verder is iedere closing met Leen een feest waar hij als een echte gentleman samen met de koper en verkoper stilstaat bij de afronding van de deal.

Mark, Enschede/Utrecht
10 ster
Hier durf ik m'n netwerk heen te sturen!

Toen we in contact kwamen met een partij die aangaf ons over te willen nemen, zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons hierin kon adviseren en ondersteunen. Ons netwerk kwam met wat suggesties en we hebben een aantal gesprekken gehad, maar bij Bright Orange was de klik gelijk goed - dus de keuze was snel gemaakt. In de weken erna gelijk veelvuldig contact gehad met Leen, Stefan en Robin die ondanks de vele projecten, toch altijd weer tijd vrij konden maken als dat nodig was. Het proces van een bedrijfsverkoop kent altijd ups en downs, maar de altijd positieve instelling van Leen en de uitleg dat het "allemaal deel van het spelletje" was, helpen je - als toch vaak emotioneel betrokken ondernemer - weer om alles in de juiste context te zien. Aan kennis en ervaring is er ook geen gebrek; ook niet bij de jongere medewerkers als Stefan en Robin. Er was bijna altijd wel een vergelijk te maken met een eerdere of andere situatie, waardoor je de context ook als ondernemer zelf steeds beter gaat begrijpen. Al met al niets dan goede ervaringen waar ik mijn netwerk blind naartoe durf te sturen.

Remco, Utrecht
10 ster
Zeer professioneel en vakkundig

We zijn in een lang en intensief overname proces uitermate plezierig, maar vooral ook deskundig bijgestaan door Bright Orange, waarbij de rechten en benefits van de verkopende organisatie goed geborgd zijn gebleven. De stijl van onderhandelen, waarbij de ervaring van Leen van Hoogdalem en zijn team zeer waardevol is gebleken, is een vak apart. De charme waarmee dat gebeurt, naast de standvastigheid heeft geleid tot een succesvolle deal, waarbij onze rechten en belangen goed bewaard zijn gebleven.

Cees, Wittem
10 ster
Betrouwbare, eerlijke en leergierige organisatie.

Hoogopgeleide professionals die hun vak verstaan. In het vakgebied van de corporate finance zijn ze beter dan de markt. Daarom schakelen we professionals van Bright Orange graag in om hun kennis over te dragen aan andere professionals. Als je als organisatie veel in je medewerkers investeert, dan duurt het niet lang of je maakt het verschil in de markt. Bright Orange weet dat als geen ander. Herman Derks MBA Directeur Personal&Corporate Finance Avans Hogeschool BV

Herman Derks, BREDA
8 ster
Zeer prettig om mee te werken

In de meerdere decennia dat we elkaar kennen zijn de deals en werkzaamheden altijd netjes / discreet en met een gezonde dosis humor opgepakt. De emotie -die vaak gepaard gaat in dergelijke trajecten- weten ze met een bijna zaligmakende rust, geduld en goed dialoog vlak te trekken en dit komt de communicatie ten goede. Respect!

Wim, Winsum