Hoe werken wij?

Bij BrightOrange werken we met kleine teams, waardoor we ons volledig op u en uw onderneming kunnen richten. In het hele proces heeft u te maken met hetzelfde dealteam van twee of drie medewerkers. Uniek aan BrightOrange is dat er ook altijd een partner betrokken is bij uw proces. Benieuwd hoe zo’n proces eruit ziet? Hieronder hebben we de 5 stappen voor u op een rij gezet. Zo kunt u kijken of onze persoonlijke aanpak bij u past.

1 Eerste contact

Voordat we u in het echt ontmoeten, hebben we alvast even telefonisch contact. Zo kunnen we een beeld schetsen van uw situatie en kunnen we kijken hoe we u het beste kunnen helpen. Vervolgens nodigen we u graag uit voor een introductiegesprek. Bij u op locatie of bij een van onze kantoren in Amsterdam, Utrecht of Zwolle.

2 Introductiegesprek

Een bedrijfsovername, bedrijfswaardering of mediationproces duurt vaak meerdere maanden. In deze maanden werken we nauw met elkaar samen. Daarom vinden we een wederzijdse klik heel belangrijk. Het introductiegesprek voert u gelijk met de consultant(s) en partner waar u de rest van het traject mee gaat samenwerken. We luisteren goed naar uw situatie en wensen en vertellen meer over ons en onze werkwijze. Hebben we een match? Dan maken we voor u een offerte en een plan van aanpak.

3 Offerte en PVA

Op basis van het introductiegesprek maken we op maat gemaakte offerte. Hierin beschrijven we niet alleen wat we voor u gaan doen, maar ook hoe we dat gaan doen. Zo heeft u een duidelijk beeld van het proces en wat erbij komt kijken. Ook sturen wij een informatieverzoek, met daarin de informatie en documenten die we van u nodig hebben om de opdracht uit te voeren. Bent u akkoord met de offerte en het plan van aanpak? Dan gaan we voor u aan de slag. Omdat we met kleine teams werken, kunnen we vaak snel starten en heeft u geen lange wachttijd.

4 Uitvoering

In het hele proces heeft u te maken met dezelfde consultant(s) en partner. Wel zo persoonlijk! Zij staan elke dag voor u klaar en u kunt ze gemakkelijk bereiken. We zien het proces echt als een samenwerking, waarin we informatie uitwisselen en u ondersteunen met alle lastige taken. Dankzij ons grote netwerk kunnen we ook gemakkelijk schakelen met andere specialisten. Denk aan juristen, advocaten en fiscalisten. Regelmatig komen we bij elkaar om de voortgang van het proces te bespreken, maar ook om gewoon even bij te kletsen.

5 Langdurige relatie

Bij BrightOrange richten we ons op langdurige relaties. Ook na de opdracht staan we graag voor u klaar. Je komt terecht in het warme BrightOrange netwerk, waarvoor we regelmatig leuke dingen organiseren. Zo hebben we elk jaar een BrightOrange evenement voor onze relaties.

Met wie heeft u te maken?

Wij zijn benieuwd naar u. U ook naar ons? Op onderstaande slideshow maakt u alvast kennis met onze medewerkers.

Lees meer over ons
Hermen Dam van BrightOrange

Hermen Dam

Consultant

Hermen Dam

Consultant

Lees meer
Roos Buijsrogge van BrightOrange

Roos Buijsrogge

Marketeer

Roos Buijsrogge

Marketeer

Lees meer
Peter Paul Buijsrogge van BrightOrange

Peter Paul Buijsrogge

Partner

Peter Paul Buijsrogge

Partner

Lees meer
Stefan Koelewijn

Stefan Koelewijn

Consultant

Stefan Koelewijn

Consultant

Lees meer
Leen Van Hoogdalem van BrightOrange

Leen van Hoogdalem

Partner

Leen van Hoogdalem

Partner

Lees meer
Robin Heezen van BrightOrange

Robin Heezen

Consultant

Robin Heezen

Consultant

Lees meer
Olivier Boontje van BrightOrange

Olivier Boontje

Consultant

Olivier Boontje

Consultant

Lees meer

Klanten over ons

10 ster
Uitstekende begeleiding, alleen maar lof!!!

Bij de verkoop van ons bedrijf zijn we begeleid door Leen van Hoogdalem. Hij heeft ons als verkopers uitstekend geadviseerd. De voor ons vaak lastige materie wist hij aan ons steeds goed uit te leggen , vaak in "Jip en Janneke". Hij is onvermoeibaar en altijd beschikbaar. Daarnaast is Leen een heel prettig persoon.

Ivo, Baarle-Nassau
9 ster
Zeer professioneel en toch pragmatisch

Wij zijn zeer professioneel en succesvol geholpen ons bedrijf te verkopen.

ONNO Kors, Woudenberg
10 ster
Betrouwbare, eerlijke en leergierige organisatie.

Hoogopgeleide professionals die hun vak verstaan. In het vakgebied van de corporate finance zijn ze beter dan de markt. Daarom schakelen we professionals van Bright Orange graag in om hun kennis over te dragen aan andere professionals. Als je als organisatie veel in je medewerkers investeert, dan duurt het niet lang of je maakt het verschil in de markt. Bright Orange weet dat als geen ander. Herman Derks MBA Directeur Personal&Corporate Finance Avans Hogeschool BV

Herman Derks, BREDA
8 ster
Het was goed om BrightOrange ingeschakeld te hebben!

Na lange tijd overwogen te hebben om al of niet een bedrijfsmakelaar in te huren voor de verkoop van mijn bedrijf, de knoop toch maar doorgehakt. In contact gekomen met BrightOrange in de persoon van dhr. Leen van Hoogdalem. Een plezierig mens die meedenkt en goede adviezen geeft, in een laten stadium dhr. Robin Heezen ook hierbij aangeschoven, een zeer plezierige en gedreven jonge man. In de beginfase een paar keer bij mij opgekomen: waarom doe ik dit, maar gaande het proces steeds meer de overtuiging gekregen dat dit goed en noodzakelijk was. In de eindfase van het proces mij gerealiseerd dat zonder BrightOrange een aantal zaken niet goed zouden zijn gegaan en overtuigd blij dat ik hen had ingehuurd! Ik kan BrightOrange zeker en van harte aanbevelen! Dank aan hen voor het meedenken en geven van waardevolle adviezen.

Dick, Uithoorn
10 ster
Persoonlijk en professioneel

Ik ken Peter Paul al meerdere jaren. Bij diverse vraagstukken heeft hij mij en mijn compagnon altijd zeer goed geholpen. Kan de situatie duidelijk analyseren en de gevolgen in kaart brengen. Daarnaast staat Peter Paul ook open voor jouw visie op de zaak en houdt daar rekening mee.

Rene, Hengelo
9 ster
Erg positief, kundige en eerlijk team!

BrightOrange heeft mij geholpen mijn bedrijf deels te verkopen, hun kennis en eerlijkheid hebben ervoor gezorgd dat het juiste bedrag tegen de juiste condities is onderhandeld. Voor de kopende en verkopende partij is dit een groot voordeel geweest omdat achteraf beide partijen met een goed gevoel terug kijken op de deal. Dit is mijn inziens het belangrijkste bij een gedeeltelijke verkoop. Ik beveel BrightOrange zeker aan.

Arthur Zwart, Soesterberg
10 ster
Prima partij als je bedrijf wilt verkopen

Een goede partij in de onderhandelingen bij de verkoop van uw bedrijf. Zij ontzorgen u compleet bij de onderhandelingen met koper.

Henk Geeve, Rotterdam
10 ster
Dealmaker, Praktisch, Deskundig

Het afgelopen jaar heb ik samen met Leen van Hoogdalem/BrightOrange vijf strategische transacties mogen begeleiden. Leen is financieel deskundig, scherp op de details en altijd bereikbaar. Door zijn heldere uitleg kunnen wij snel de dealvoorwaarden vertalen in de transactiedocumentatie. Verder is iedere closing met Leen een feest waar hij als een echte gentleman samen met de koper en verkoper stilstaat bij de afronding van de deal.

Mark, Enschede/Utrecht
10 ster
Top begeleiding door Bright Orange bij de verkoop van mijn bedrijf

Ik kwam in contact met Leen en Stefan van Bright Orange omdat ik een waardebepaling van mijn bedrijf wilde. Ik vond het leuk dat ze Orange in hun bedrijfsnaam hadden, net als ik. Uiteraard waren de reviews ook prima. Echt concrete plannen om te verkopen had ik toen (nog) niet. Het voelde direct vertrouwd en ze namen de tijd om tot een waardebepaling te komen. Die waardebepaling liep echter, door allerlei verschillende rekenmethodes, nogal uiteen. Maar ik had een richting en bovendien had ik geen concrete plannen. Totdat letterlijk een dag later 1 van mijn 2 personeelsleden onverwachts haar baan op zegde. Toen heb ik besloten de verkoop door te zetten. In mijn eigen netwerk vond ik snel een gegadigde en Bright Orange had ook gegadigden in hun netwerk. Na diverse gesprekken ben ik uiteindelijk in zee gegaan met de kandidaat uit mijn eigen netwerk. En toen dacht ik letterlijk 'appeltje-eitje, ik wist niet dat het zo simpel was om een bedrijf te verkopen'. Ik had niet verder van de waarheid af kunnen zitten! Er komt ontzettend veel kijken bij de verkoop van je bedrijf. Nog even afgezien van het emotionele aspect. Je bedrijf wordt tot op de punt-komma doorgelicht en ondertussen moet alles gewoon doordraaien. Een aantal malen heb ik gedurende het verkoopproces op het punt gestaan om het af te breken, omdat ik er helemaal klaar mee was. Maar Stefan en Leen hebben steeds op de juiste manier en op het juiste moment ervoor gezorgd dat ik toch doorzette. Met gedegen kennis maar vooral ook met humor, wat heel belangrijk is in zo'n intensief proces. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Een speciaal compliment aan Stefan; een hele jonge man die me gedurende het hele proces begeleidde (het bleek bovendien zijn eerste zelfstandige transactie te zijn) en continue verraste met zijn kennis van zaken. Samen met Leen echt een topteam. Wil je je bedrijf verkopen? Laat je begeleiden door Bright Orange. Dan komt het goed.

Corina, Amsterdam
8 ster
Actief, duidelijk en ondernemend

Wij werken bij aankoop en verkoop samen met BrightOrange, onze ervaringen zijn zeer positief, de betrokkenheid van de directie en haar personeel is groot, de werkzaamheden worden tot in detail goed uitgewerkt, waarbij de realiteit nooit uit het oog verloren wordt, markt kennis en inzicht in branches ( cijfer inzichten) zorgen ervoor dat BrightOrange snel en adequaat reageert en daarmee een actieve rol heeft in het speelveld van overname.

T.kramer , Blaricum